בישראל מוכרת הזכות לחופש תנועה כזכות יסוד המוגנת תחת כנפיו הרחבות של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. כחלק מכך ברור ונהיר מדוע כל אדם רוצה לעשות רישיון נהיגה. רישיון הנהיגה מאפשר לנו לנוע בחופשיות ברחבי המדינה, לנסוע לעבודה ולצאת לבילויים וככזה הוא בעל משמעות אדירה לחיינו. למעשה כל ילד המגיע לגיל המותר בחוק רוצה ללכת ולעשות רישיון נהיגה וזאת בכדי לקבל את החופש הנכסף. אך המחוקק הבין כי נהגים חדשים, כלומר נהג שהרישיון שלו הוצא לפני 24 חודש, נהיגתם מסוכנת יותר. לכן המחוקק החליט כי נהגים אלו צריכים להיות יותר מפוקחים והחוק מטיל עליהם יותר מגבלות. כך גם בנוגע אל נהיגה בשכרות. העונש הצפוי לנהגים חדשים שיכורים יכול להיות פסילת רישיון, קנס, מאסר על תנאי ועוד שלל סנקציות כבדות. לכן לא משנה מה אם אתם נהגים חדשים אל תיסעו לאחר ששתיתם.

אל תחשבו על העונש – חשבו על החיים שלכם

אתם חייבים להבין כי לפי החוק נהג חדש אשר שתה אפילו כמות זעירה של אלכוהול יכול להיחשב כנהג שיכור. בבדיקת הינשוף המבוצעת על ידי המשטרה די להוכיח כי בליטר אוויר יש  לפחות 50 מק"ג אלכוהול. זהו נתון מזערי שאתם חייבים להבין כי גם כוס יין אחת יכולה לגרום לכם להיחשב כשיכורים על פי החוק. אך שימו לב נהיגה בשכרות יכולה להיות בעיתית לא רק מבחינת החוק אלא גם בגלל שהיא מהווה סכנה עצומה לחיים שלכם. כאשר אתם נוהגים שיכורים הרי שאתם עלולים להיקלע לבעיה רצינית ביותר וסביר מאוד להניח שתעשו תאונה ובמקרה הרע אף תיפצעו וזהו משהו שאתם חייבים לקחת בחשבון.

נהיגה בשכרות

אז מה עושים כיצד מבלים ושותים?

אז מה עושים כיצד נמנעים מהנושא של נהיגה בשכרות ועדיין יכולים לצאת ולשתות? התשובה היא שאתם יכולים כל פעם למנות נהג תורן שלא ישתה וכל שבוע להחליף את אותו נהג. כמו כן אתם יכולים להשתמש בשירותים של תחבורה ציבורית כמו מוניות ואוטובוסים כאשר בערים רבות ישנם גם קווי לילה שניתן לנצל לטובתכם.