פרידה בין בני זוג, בין אם לאחר זמן קצר ובין אם לאחר תקופת נישואין ארוכה, היא כמעט תמיד אירוע לא קל שמעורבים בו רגשות שליליים ואפילו סוערים. על-מנת למנוע מהמצב להתדרדר ולאפשר לשני הצדדים לצאת לדרך חדשה באמת במינימום זמן וללא הוצאות מיותרות על הליכים משפטיים ממושכים מומלץ לבחון את האופציה של גישור בגירושין.

מהו הליך הגישור?

גישור הפך בשנים האחרונות לדרך מקובלת למדי ליישב סכסוכים מכל הסוגים. במסגרת הליך זה מייצר עורך הדין שמוביל אותו דיאלוג כן ופורה בין שני הצדדים, מתוך הבנה שהאינטרס המשותף שלהם הוא להגיע להסדר ולהסכמות, גם אם ישנם חילוקי דעות. באמצעות מציאת פתרונות יצירתיים, באווירה של הסכמה (בניגוד לאווירה בבית משפט שמתאפיינת במרבית המקרים בהתנצחות וקונפליקטים), מבצעים שני הצדדים ויתורים הגיוניים ומגיעים לפשרות שמבטיחות מצב Win-Win (ובמקרה של גישור בגירושין אפילו Win-Win-Win שכן גם הילדים יוצאים נשכרים מכך).

מה כולל הסכם גישור בגירושין?

הסכם גישור גירושין כולל את כל ההסדרים בנוגע להפרדת הכוחות בין בני הזוג שמתגרשים וכן את כל הסוגיות בנוגע לגידול המשותף של הילדים גם לאחר הפרידה. הסעיפים שעוסקים בגידול הילדים הם החשובים ביותר בכל הסכם גישור גירושין כשההמלצה היא על משמורת משותפת שמאפשרת לשני ההורים למלא את תפקידם באופן הטוב ביותר גם אם אינם חיים תחת קורת גג אחת. כמו כן מומלץ לכלול בהסכם התייחסות לאופן חינוך הילדים וכן לכל סוגיה שעלולה לעורר חילוקי דעות בין ההורים – התייחסות מסודרת במסגרת הליך גישור מונעת מצב שבו חילוקי דעות הופכים לקונפליקטים ולמלחמת עולם בין הצדדים.

חיסכון בזמן ובכסף

יתרון משמעותי נוסף של גישור גירושין ביחס להעברת התיק לבית משפט לענייני משפחה או לבית דין רבני הוא החיסכון הניכר בזמן ובכסף. מערכת המשפט בישראל עמוסה מאוד, ועל כן הדיונים בתיקי גירושין עלולים להימשך תקופה ארוכה, שבמהלכה בני הזוג עדיין אחוזים במידה מסוימת בחייהם הישנים ולא יכולים באמת להמשיך קדימה. גישור בגירושין מחייב אמנם ויתור על רצון לנקום ונשען על העדפת דרך השלום ולא המלחמה – אולם בסופו של דבר זו הדרך הטובה ביותר לכל הצדדים בכל סכסוך.