חוקי תעבורה – אלכוהול הם נושאים מאוד חשובים בחברה. כולנו יודעים שאם שותים לא נוהגים!. אנחנו יודעים במיוחד את התוצאות ההרסניות של השילוב בין אלכוהול ונהיגה. תוצאות שיכולות להיות קטלניות. כאשר שותים אלכוהול ונוהגים יכולים להרוג אנשים!. חד משמעית. לכן חוקי תעבורה בנושא אלכוהול הוא מאוד בהירים וחד משמעיים.

חוקי תעבורה – אלכוהול

חוקים אלו נקראים חוקי נהיגה בשכרות. חוק זה מדבר על כמות האלכוהול המותרת לאדם בשעה שהוא נוהג ברכב. חוק קטגורי וקבוע המציין רמה קבועה של אלכוהול המותרת לאדם נוהג. מעבר לרמה זו לאדם אסור לנהוג ברכב. אם אדם נוהג ברכב עם רמת אלכוהול בגופו שהיא מעבר למה שקבוע בחוק, הוא עובר על החוק ומסכן את עצמו ואת האחרים בכביש. הרמה הקבועה בחוק היא 50 מיליגרם אלכוהול בדם על פי בדיקת דם. על פי בדיקת מכשיר "ינשוף" שנמצא אצל שוטרים, הכמות המותרת היא 240 מיקרוגרם.

לא הכול לפי כמות האלכוהול – יש גורמים משפיעים אחרים

כאמור, רמת האלכוהול נקבעת לפי חוקי תעבורה – אלכוהול. יחד עם זאת כמות האלכוהול שאדם שותה היא לא המדד שלפיו תקבע בסוף רמת האלכוהול בגופו. ברור שאם אדם יישתה קצת אלכוהול, הבדיקה תראה רמה נמוכה של אלכוהול בגופו. אך רמת אלכוהול בגוף נקבעת גם על פי המשקל של האדם, על פי כמה זמן עבר מסיום שתיית האלכוהול, על פי גילו של האדם, על גובהו של האדם ואפילו על פי רמת ה – BMI שלו.

מה לעשות כשעולה החשד

במידה ונתפסת על ידי שוטר שקובע כי נהגת עם רמת אלכוהול גבוהה מהמותר, הרי שאתה צפוי לעמוד בפני כתב אישום של נהיגה בשכרות. חוקי התעבורה בנושא אלכוהול הם מחמירים ויש לפנות לעורך דין המומחה בנשא של חוקי תעבורה – אלכוהול על מנת שידריך אותך מה לעשות. יש חשיבות רבה לפנות לעורך דין כבר באותו זמן שהשוטר בשטח קובע כי נהגת בשכרות. עורך דין המומחה בתחום יישלח אותך ישירות לערוך בדיקות דם שהם אלו שיאמתו בצורה הכי טובה את רמת האלכוהול בגוף שלך.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.