כאשר אנחנו עומדים להתחתן, אנחנו הכי מאושרים בעולם והכי אוהבים אך שלב אהבה זה והיכולת לצד הרצון להתפשר על הכל, לא תמיד מחזיק מים כאשר מתגרשים או כאשר עולות וצצות בעיות וחילוקי דעות. על מנת למנוע את כל אלו ולהצליח להיות בטוחים בשלכם ובעתיד הכלכלי שלכם, מומלץ ורצוי לערוך הסכם ממון טרם שבירת הכוס או כניסה למערכת יחסים של ידועים בציבור. בשורות הבאות נדבר על הסכם ממון, מה הוא וכיצד נכון להכינו.

על הסכם הממון

הסכם ממון הוא הסכם אשר נועד להבטיח ולקבוע חלקות רכוש וכל מה שקשור ביחסי ממון בין הצדדים החותמים עליו. אין באמת הגבלה למה ניתן להציב בהסכם מבחינת הממון והרכוש הקיים והוא נועד לעזור לעשות סדר בעת מקרה של גירושים, פרידה או מקרה מוות של אחד מהצדדים להסכם. ההסכם יכול לכלול נושאים כגון זכויות כלכליות, זכויות כספיות, משמורת על ילדים, נכסים, חלוקת נכסים וכספים, משמורת על ילדים ועוד. את ההסכם יש לאשר על ידי בית משפט לענייני משפחה או על ידי הרבנות (בית הדין הרבני ליתר דיוק). ניתן לערוך את ההסכם בשלוש נקודות זמן, בין אלו נמצא את נקודת הזמן טרם הנישואין, במהלך הנישואין וכחלק מהסכם גירושים.

בעבר, רבים סברו כי הסכם ממון הינו רק לעשירים ולמי שאין בידו ממון רב, אין טעם לעשות זאת. כיום, מרבית האוכלוסייה בישראל (ובעולם), מבינים כי הסכם ממון נועד לכולם שכן מעבר לעובדה שישנם נכסים ובמהלך השנים צוברים נכסים, לא מעט אנשים מתעשרים תוך כדי נישואים.

ידועים בציבור

נקודה נוספת שחשוב לדעת היא כי הסכם ממון יכול להתקיים גם בין בני זוג שאינם נשואים אלא נחשבים לידועים בציבור. הסיבה שזוהי נקודה חשובה היא כי ישנם לא מעט זוגות המחליטים לגור יחדיו, לחיות יחדיו ואף להביא ילדים לעולם, שלא במסגרת נישואים אלא במסגרת חיים משותפים. הסיבות לכך רבות, למשל: חוסר אמונה במוסד הרבני, חוסר רצון להתחתן, נמצאים בשלב ב' בחיים ואידיאולוגיות שונות.

לסיכום, הסכמים שונים ראוי ויחתמו בין אנשים ובכללם הסכמי ממון. הסכמים אלו יעשו סדר בעת הפרדת כוחות ויהוו עוגן לעיתים עבור שני הצדדים אשר אינם מסוגלים להחליט או "לוותר" על חלקם ברכוש או הממון המשותף. הסברה כי הסכמי הממון מתאימים רק לעשירים, עברה חלפה מהעולם ומומלץ לכל אחד ואחת מאיתנו, לכרות הסכם כזה כל עוד נמצאים בשלב טוב ומבין של מערכת היחסים.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.