ישראל היא מדינת הגירה. חלק גדול מהישראלים הם מהגרים בעצמם או בנים/נכדים למהגרים – ולכן עבור רבים מאיתנו מחשבות על הגירה הן מחשבות טבעיות מאוד. בנוסף, בזכות השורשים במדינות אירופאיות שונות, דרכון אירופאי נמצא בהישג יד. בפרט ניתן לקבל דרכון של ליטא, ולכן עולה השאלה האם לצורך קבלת דרכון ליטאי עורך דין הוא חובה, או שמא אפשר לעבור את התהליך גם באופן עצמאי.

אי הבהירות בנוגע לזכאות

באופן עקרוני כשהמטרה היא דרכון ליטאי עורך דין אינו מרכיב הכרחי בתהליך. את כל הפעולות החיוניות מול הגופים הרלוונטיים במדינה הבלטית הקטנה שהפכה לעצמאית ב-1990 תוכלו לבצע גם בכוחות עצמכם – אבל חשוב להדגיש שהחוק בליטא בנוגע לזכאות לדרכון מתאפיין באי בהירות מסוימת, ולכן ללא עורך דין אתם עלולים להיתקל במשוכות רבות, כולל בלתי עבירות למי שאינו מומחה בתחום.

מי זכאי לדרכון ליטאי?

באופן עקרוני ליטא – שהצטרפה לפני כ-20 שנים לאיחוד האירופי – מעניקה דרכון לכל מי שהיה אזרח המדינה עד ה-15.6.1940 (בתאריך זה התרחשה הפלישה הסובייטית לליטא, והיא הפכה בעל כורחה לחלק מברית המועצות). כמו כן זכאים לדרכון ליטאי הבנים של מי שהיו אזרחי ליטא עד ה-15.6.1940, הנכדים שלהם והנינים שלהם, כלומר הזכאות מועברת לאורך 3 דורות.

למה במהלך הוצאת דרכון ליטאי עורך דין מסייע באופן משמעותי?

ליטא היא כאמור חברה באיחוד האירופי, ובהתאם דרכון ליטאי הוא דרכון אירופאי שמקנה זכויות יקרות ערך. הדרך אל ההטבות ואל הדרכון שמקנה את אותן הטבות עלולה להיות מורכבת מאוד – אלא אם כן נעזרים בשירותיו של עורך דין מומחה בתחום ספציפי זה. למעשה, במסגרת הוצאת דרכון ליטאי עורך דין הוא דמות מפתח שמקצרת במידה ניכרת את התהליך ובעיקר מונעת עיכובים שלא לצורך. השירות כולל איסוף מסמכים רלוונטיים, תרגום נוטריוני, עריכת בקשה בהתאם לנהלי הרשויות בליטא והתנהלות מדויקת – כדי למקסם את הסיכוי לקבל תשובה חיובית, ובזמן קצר ככל האפשר.

עוד כדאי לדעת שמאז 2016 ניתן לקבל דרכון ליטאי גם מבלי לוותר על האזרחות הישראלית. בכל מקרה עורך דין מומחה יבטיח שמירה מלאה על כל האינטרסים שלכם – ויעזור לכם להפוך לאזרחים אירופאיים.