להתגרש זה בכלל לא קל
היום במדינת ישראל, אחד מתוך שלוש זוגות מתגרש. על חוקי הגירושין בישראל יש שתי ערכאות משפטיות בהן תוכלו להתחיל את תהליך הגירושין: בית משפט לענייני משפחה ובית הדין הדתי של הדת אליה אתם משתייכים. מכיוון שהדת לא מופרדת מהמדינה, את טקס הגירושין עצמו, היהודים יכולים לעשות רק בבית הדין הרבני. המוסלמים – רק בבית הדין השרעי וכן הלאה.
מרוץ סמכויות
על פי חוקי הגירושין בישראל, איפה שתפתח את התיק ותתבע את התביעות להסכם גירושין, שם יתנהלו הדיונים בהסכם הגירושין. לדוגמא: היהודים יכולים להתגרש רק בבית הדין הרבני. אישור ההסכם הגירושין הכולל החלטות בנושא חלוקת רכוש, משמורת על הילדים, סדרי ראייה ותשלום מזונות, יכול להתקיים בבית הדין הרבני או להתקיים בבית משפט לענייני משפחה. בערכאה הראשונה שבה אחד הצדדים יגיש את התביעות להסכם גירושין – שם ידונו בהסכם הגירושין.
בית הדין הרבני – על פי חוקי ההלכה
בית הדין הרבני בהיותו בית משפט דתי, ידון על פי חוקי גירושין על פי ההלכה. הדיינים היושבים בהרכב הדן בתיק הגירושין, יפסוק בהסכם על פי מה שכתוב בהלכה. לדוגמא: מזונות אישה. מזונות אישה זה פסיקה שיכולה להתקבל רק בבית הדין הרבני. פסיקה זו אומרת שעד הגירושין, מתן הגט עצמו, חייב הבעל לתת לאישה תשלומים שנקראים מזונות אישה. דוגמה נוספת: רק בבית דין רבני אפשר להגיש בקשה לשלום בית. אלו חוקי הלכה שנחשבים גם חוקי גירושין בישראל.
חוקי גירושין בישראל – בית משפט לענייני משפחה
בתי משפט לענייני משפחה הם בתי משפט אזרחיים ולא דתיים. הם יפסקו בהסכם גירושין על פי המושג "הלכת השיתוף. חוקי גירושין אלו מתייחסים לנישואין כאל יצירת שותפות בין גבר לאישה (מדינת ישראל עדיין לא מכירה עדיין בנישואין של זוגות חד מיניים). לכן כאשר בני זוג פונים לבית משפט לענייני משפחה בתביעה לערוך הסכם גירושין, בית משפט זה יתייחס לכך כפירוק שותפות. במיוחד לכל דבר שקשור לעניין חלוקת רכוש ומזונות. בענייני משמורת וסדרי ראייה, בית משפט זה יפסוק בהתאם לטובת הילד.