החל משנות התשעים, עם ביסוסו של תחום ההייטק על ענפיו ומקצועותיו השונים, החלו להתבסס גם ענפים נלווים אשר עטפו מערכת שלמה של תחומים ביחד, מתוך כוונה להעניק לחברות הייטק מגוון שירותים ברמה הגבוהה ביותר שיש.

דוגמא טובה לכך הוא עורך דין הייטק. אנחנו מכירים עורכי דין מתחומים שונים בחיים, כמו משפחות, חוזים, תחבורה וכדומה. עורך דין הייטק הוא תחום שלא קיים באופן מעשי במשפט, פשוט מי שבחר להתעמק בעבודה עם חברות הייטק, מאגד בתוכו תחומים שונים שקשורים לעבודה של כל חברה, וכך הוא יכול לספק בעצמו או דרך המשרד שלו את כל מה שהם צריכים בנושא.

עורך דין הייטק

עורך דין הייטק

בדרך כלל, העבודה של עורך דין הייטק היא בתחום הישיר בו עוסקות החברות איתן המשרד בוחר לעבוד, כאשר בתחומים כלליים יותר, למשל דיני עבודה, אז המשרד מעסיק עורך דין ספציפי שמתעסק בתחום זה, ורק במקרים מיוחדים עורך דין הייטק מתעסק גם בנושא זה.

במה מתעסק עורך דין הייטק

ראשית הוא עוסק בכל מה שקשור לחוזים. בין אם מדובר בחוזים פנימיים, חוזים עם חברות אחרות, חוזים מסחריים, חוזים עם רשויות ציבוריות ועוד. כל מה שקשור לחוזים, הוא מתעסק ומייצג את החברה.

שנית, עורך דין הייטק מתעסק בכל מה שקשור למכרזים, הגשת הצעה, עבודה מול הגורמים הנדרשים, ערעורים וכדומה. כל דבר שקשור להגשת הצעת מחיר למכרז עורך דין הייטק מטפל בכך.

שלוש, עורך דין הייטק מתעסק בכל מה שקשור לפטנטים, בין אם מדובר בהגשת פטנט ובין אם מדובר בעבודה מול הרשויות השונות במהלך תהליך זה. כמו כן הוא עובד מול חברות וארגונים שמבקשים להשתמש בפטנט, השתמשו בו ללא הגשת בקשה או תשלום וכדומה.

ארבע, עורך דין הייטק מתעסק לא מעט בכל מה שקשור לזכויות יוצרים, לתביעות סייבר, וכן הוא מתעסק בכל מה שקשור למחקר ופיתוח, כולל הגשת בקשות למלגות ועוד.

כפי שאנחנו יכולים לראות העבודה מאגדת קבוצה רחבה מאוד של נושאים, בצורה כזו החברה איננה צריכה להעסיק מספר עורכי דין, מספיק שהיא תעסיק עורך דין מנוסה אחד.