רשלנות רפואית בלידה לצערנו מתרחשת לא מעט. רשלנות מסוג זה יכולה להתרחש במגוון מקרים בין אם בבדיקות שאינן זוכות להתייחסות, לבים אם מדובר במצוקת תינוק, לניהול לידה בצורה לא נכונה, אי מיומנות של רופא מיילד ועוד. לשם כך חשוב להבין מהי רשלנות רפואית, ומה עושים במקרה של רשלנות רפואית בלידה.

רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית בלידה

לפני הכל – מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא מקרה של קבלת טיפול רפואי לקוי שבו רופא גורם נזק למטופל, תוך שהרופא המטפל לא נהג ברמת הזהירות הסבירה. רשלנות מסוג זה יכולה להיגרם בעיקר על ידי רופאים, אך גם על ידי צוות רפואי, אחיות, עובדי המוסד הרפואי ואפילו על ידי מטפלים אלטרנטיביים.

אילו מקרים ישנם ברשלנות רפואית בלידה?

רשלנות רפואית בלידה היא כזאת שבה לא טופלו היולדת והתינוק בצורה הראויה. בתחום זה אנו עדים לדוגמאות רבות כמו רופאים שמתמהמהים ליילד אישה – מה שיכול לגרום לנזק בעובר, או אבחון שגוי של יולדת ודרך הלידה הרצויה, כמו גם אי הפנייה לבדיקות, או אי מתן חמצן בכמות טובה לתינוק.

רשלנות רפואית בלידה יכולה לגרום נזק ליולדת ונזקים חמורים לגופה. נזקים ליולדת יכולים להיות קרעים ברחם, צניחת רחם, נכות ואפילו מוות. כאשר נזקים בתינוק עקב רשלנות רפואית יכולים להיות נכון, שיתוק מוחין, מומים ולצערנו אפילו מוות.

אז מה עושים במקרה של רשלנות רפואית מסוג זה?

אם הייתם קורבנות של רשלנות רפואית בלידה, ונגרמו לכם נזקים עקב כך – חשוב לתבוע את המוסד המטפל או את הגורם המטפל בתביעת נזיקין. במקרה של מוות של יילוד חשוב להגיש תביעה משותפת של ההורים ויש לעשות זאת עד 7 שנים החל מחוק ההתיישנות.

תינוקות שנולדו עם מומים עקב רשלנות רפואית יוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית עד 7 שנים מהגעתם לגיל 18. בכך ניתן לעשות צדק עם ילדים שנפגעו עקב רשלנות רפואית בלידה.

בחירת עורך דין טוב לתביעת רשלנות

אם אתם רוצים להתחיל בתהליך תביעה, מומלץ לבחור לשם כך עורך דין המתמחה בתחום. שימו לב כי עורך הדין מכיר את התחום בצורה טובה, והוא יכול לסייע לכם לקבל את הפיצוי ההולם ביותר על הנזקים, הוצאות הטיפולים העתידים ועוגמת הנפש.